"Robin har en sällsynt kombination av egenskaper - Han är både strategisk, organiserad, processorienterad OCH en mycket duktig kreatör."

- Caroline Karlström, Marknadschef Lundhags

Min mission.

- Jag vill generera affärer och stärka bra varumärken genom att skapa intressant content.
DEN RÖDA TRÅDEN.

Genom hela grundskolan har bild varit mitt trygga ämne och jag har alltid älskat att skapa med händerna. Experiment och egna kreativa projekt har alltid varit en stor del av mig och det är vad jag i de flesta fall väljer att göra med min fritid än idag. Tidigt såddes också ett affärsstrategiskt frö då jag i 14 års ålder sålde glas med egna handgravyrer till kontakter över MSN samt till familjens vänner och bekanta. Ett frö som har lämnat tydliga spår i mitt ganska unika CV präglat av mina två distinkta sidor - strategi och kreativitet.

5 ÅR PÅ UNIVERSITET.
- SKAPA OCH SÄLJA VAD MÅNGA KOMMER ATT BEHÖVA

Det hela började med en surrealistiskt behaglig dröm om att kunna få betalt för min skaparglädje. Resultatet fem universitetsår senare var en "Master i Business & Design". 

 

Jag har utbildning inom:

 • Att leda metodiska utvecklingsprojekt utifrån ett användarperspektiv

 • Målgruppsanalys och användartestning

 • Omvärldsanalys

 • Form och visuella verktyg

 • Affärsmodellering

 • Företagsekonomi

 • Marknadsföring

 • Varumärkesutveckling, visuell identitet, kommunikation

 • Arbeta i kreativa team med olika 

Jag är absolut ingen expert inom alla dessa områden, det vore omänskligt, men jag har en unikt bred bakgrund innom strategi och kreativitet med förståelse för hur dessa olika verktyg teoretiskt kan sättas ihop för att skapa och sälja vad många kommer att behöva, på ett sätt som stärker ett varumärke. Något jag också har testat med fria tyglar inom eget företagande.

Uttagen till SVID Sommardesignkontoret 2009

- ca 1 på 300 sökande

Utmärkelse till "Årets hjälte" på min kandidatexamen efter att fått mitt examensprojekt stulet och trots detta ändå levererat på deadline med högsta betyg.

Hedersomnämnande i tävlingen Design Open 2009

10 ÅR EGET FÖRETAGANDE.
- HITTA RÄTT MÅLGRUPP, SKAPA OCH LEVA ETT VARUMÄRKE

Jag har drivit UF-företag i gymnasiet och jag har frilansat för extra inkomster på sidan av mina universitetsstudier, men direkt efter mina masterstudier ville jag prova mina kunskaper och teorier i skarpt läge med fria tyglar. Tillfället uppenbarade sig, i en oväntad skepnad; takbranschen.

 

Dominerad av byggfusk, karteller och utnyttjande, utmanar takbranschen sina startups med en hård verklighet. En perfekt spelplan för content marketing och varumärkesbyggnad utifrån ett användarperspektiv.

Baserat på målgruppsanalyser formade jag en grundläggande affärsplan och en varumärkesplattform med kärnvärderingar, grafisk profil och kommunikationsplan. Ärlighet, Kvalitet, Trygghet och Hållbarhet blev ledorden i kontrast till upplevda branschnormer. På McDonalds i Vällingby hösten 2012, tillsammans med min takläggar-kusin Henrik, föddes PAPPA TAK! - Sveriges mest kvalitativa papptaksläggare.

Genom tryckt media, webb, samt sociala medier lärde vi ut värdefulla kunskaper som skillnaden på bra och dålig takläggning, vanliga fusk i branschen, hållbarhetstänk i sin takinvestering, hur en offerering går till och hur man själv kan se om det är dags att lägga om sitt tak. Efterfrågan fullkomligt öste in och 2016 hade vi etablerat oss och hade trots markant högst pris, accept på över 80% av våra offerter. Det var tid för mig att gå vidare till en roligare bransch närmare hjärtat och vårt varumärke köptes av ett av Stockholms största och finaste plåtslagerier.

Utmärkelse till "Årets unga företagare 2014" av organisationen Företagarna

"Lilla okomplicerade boken om våra taknära tjänster" som jag skapade 2014 lever än idag kvar i branschen och används av konkurrenter som ett utlärningsverktyg till kunder, trots att det är ett mycket hårt brandat verk av PAPPA TAK.

3 ÅR FAST ANSTÄLLNING.
- FÖRVALTA OCH MARKNADSFÖRA ETT ANRIKT VARUMÄRKE

Outdoor-branschen är en bransch med stort hjärta. Företag här som inte har i sin mission att göra positiv skillnad för världen bleknar snabbt. Att göra hållbara val kan dock vara utmanande eftersom de ofta kostar mer och sällan är enkla att konkret motivera till sin mågrupp. Detta var vad som lockade mig hit - en utmaning som passade mitt sätt att tänka.

Under mina tre år på Lundhags har jag fått arbeta med content marketing både djupt och brett och jag fick ganska snabbt två helt olika ansvarsområden: Videoproduktion och produktinformation.

 • Kommunikation och varumärkesbyggnad av ett mycket anrikt varumärke (anno 1932).

 • Digital innehållsproduktion inom film, foto och grafiska element - egen produktion samt externt från kampanjplanering, till manus, briefing, logistik, filmning, klippning, ljudläggning.

 • Utveckling av produktintormationsstruktur för multipla plattformar: e-handel, PIM system, distributionsplattform till återförsäljare, butiksskyltar.

 • Skapande av artiklar och guider till webb i EPI-server

 • Grafisk design - Produktmanualer, annonser, guidelines.

MINA VERKTYG.
KARAKTÄR.
PÅ FRITIDEN. FRÅN SCRATCH.

Egna kreativa projekt är en stor del av mig. Jag älskar att lära mig och att förstå hur saker fungerar. Om det så är att lära mig baka ett riktigt bra surdegsbröd, yxa en träsked av en björk eller skissa en snygg storyboard inför en ny video. MÅNGA projekt har det blivit under åren och den gemensamma nämnaren är alltid "från scratch".

 

Mina mest långvariga hobbys har varit foto och att teckna med bara en penna och ett papper. Kameror är av natur ganska tekniska, och ibland funderar jag på om intresset är störst för att fotografera eller för själva kamerautrustningen:D Jag kan läsa i timmar om nya kameror, hur de fungerar. Det jag vet, är att konceptet "från scratch" har lärt mig otroligt mycket och jag vill alltid fortsätta lära mig saker.

Kategorivinnare i Stockholm fotomaraton 2017

Publicerade foton i Fotosidan magasin 2017

Vinnare i WWF fototävling Svenska pärlor 2016

SÅ.. VARFÖR JOBBA MED MIG?
 • Lyckas i regel med det jag tar mig för

 • Unik kompetens - Strategisk och kreativ

 • Entreprenörsmässig handlingskraft - tar i där det behövs

 • Producerar content själv eller leder produktioner

 • Kan sköta och utveckla komplex administration

 • Nyfiken och lättlärd

STATUS: Öppen för en ny anställning.​​​

robinwidenius@hotmail.com

073 - 0454899

Stockholm

© 2020 Robin Widenius - All rights reserved